Skip links

Klimakonferansen i Hallingdal

Klimakonferanse samlet lokale aktører i Hallingdal

Klimakonferansen i Hallingdal ble en engasjerende møteplass med deling av kunnskap og beste praksis løsninger for lokale aktører fra det offentlige og fra næringslivet.

Onsdag 16. Mars kunne Klimanettverk Hallingdal, Hallingdal Næringshage, og Grønn Vekst Hallingdal invitere til den første klimakonferansen i Hallingdal. På programmet var det en rekke spennende foredragsholdere som bidro med kunnskap om klimaendringene vi står ovenfor og hvilket ansvar fylket, kommunene og næringslivet i regionen har for å bidra til det viktige omstillingsarbeidet.

Kristian Akervold fra Grønn Vekst Hallingdal

Mange nye grønne arbeidsplasser

Klimapartnere Viken var godt representert på konferansen, og vi hadde mange spennende samtaler med næringslivsaktører som ønsket å sette klima på agendaen i sin bedrift. Hallingdal har fått status som omstillingsregion etter korona pandemien, og det betyr at de også nå får ressurser til å etablere flere nye arbeidsplasser. Dette ble også et tema under konferansen som rådgiver i Klimapartnere Viken Marte Sivertsen synes var ekstra spennende.

– Nå som det skal opprettes en rekke nye arbeidsplasser i regionen er det veldig gøy å høre at man ønsker at disse skal være “grønne”. I Klimapartnere er vi opptatt av at våre partnere skal ha en forankret forståelse for klimarisiko, og ved at regionen investerer i nye grønne arbeidsplasser vil de stille mye sterkere i årene som kommer, påpeker Sivertsen.

Marte Sivertsen fra Klimapartnere Viken

– Bærekraft, klima og miljø er god business

På konferansen deltok en rekke aktører fra næringslivet som også fikk mulighet til å dele hvordan de jobber med klima. Blant annet fikk vi høre innlegg fra Sparebank 1 Hallingdal og Valdres, Bygg i Tre, og fra Grønn Vekst Hallingdal som delte hvordan de jobber for å ta Hallingdal videre i det grønne skiftet.

Ordfører i Gol Kommune Heidi Granli var blant de som ønsket velkommen til Klimakonferansen, og hun påpekte at tiden nå var moden for å fremme grønn vekst.

– Bærekraft, klima og miljø er god business, og nå blir det opp til oss sammen å finne ut hvordan vi kan gjøre det til et fortrinn for hver enkelt bedrift og kommune i vår region, sa Granli i sin velkomsttale.

Les mer om Klimakonferansen i Hallingdal her. 

Return to top of page
X