Skip links

Smart Energi

I Smart Energi jobber vi hver dag for at strøm skal være enkelt og miljøvennlig for deg som kunde. Vi har hele tiden fokus på å være i forkant av utviklingen og bidra med bærekraftige og framtidsrettede løsninger.

Vi er en del av Fredrikstad Energi konsernet som har over 125 års erfaring med strøm. Fredrikstad Gas- & Eletricitetsværk ble konstituert i 1895. Det er denne historien vi bygger videre på for å danne de beste løsningene for at kundene skal få trygge, rimelige, gode produkter og tjenester.

I 2015 lanserte vi i samarbeid med Hvaler kommune solceller til innbyggerne på Hvaler. Dette resulterte i over 100 solcelleanlegg i øysamfunnet og skaffet Hvaler en plass i historiebøkene om å ha den høyeste tettheten av solcelleanlegg i Norge. Smart Energi, etablert i 2010, har med sin unge alder til tross, utfordret strømbransjen med sin satsing på kortreist strøm og grønne innovative energiløsninger. Vårt hovedkontor ligger i Fredrikstad, men vi leverer fornybar energi og grønne energiløsninger over hele Norge.

Smart Energi har også tilstedeværelse enkelte steder i Norge. Follo Energi, Røyken Kraft, Kragerø Kraft og Askøy Energi er alle en del av Smart Energi familien. Vi prøver å gjøre strøm så enkelt som mulig og leverer konkurransedyktige strømavtaler uten skjulte påslag og gebyrer. Strømavtalene våre kan du lese mer om her.

Naturmangfold er også et viktig tema for Smart Energi. Unødvendig utbygging av strømnett og utbygging av storskala vindkraftproduksjon i uberørt natur gir store skader det er vanskelig å regne på. Klimagassutslipp er enklere å beregne, men dette henger uløselig sammen med naturmangfoldet da begge påvirker økosystemene og jordklodens evne til å levere goder til befolkningen. Redusert behov for strømnett vil være positivt for naturmangfoldet og vi mener at utformingen av nett-tariffen må være slik at den fulle miljøkostnaden hensyntas når nye linjer skal bygges. I Smart Energi utvikler vi fremtidens løsninger for borettslag (Future Living) og har fått dispensasjon slik at beboere i Verkshagen ikke må betale full nettleie for strøm de fordeler fra egen solcelleproduksjon. Lokalt produsert solstrøm er en del av løsningen og passer ypperlig sammen med vannkraften som kan produsere strøm når solen ikke skinner.

Siden 2015 har vi vært blant Norges største leverandør av solceller til privatmarkedet i Norge og har vært så heldige å vinne «Årets lokale klimatiltak» på Zerokonferansen for arbeidet med «Hvaler Solpark.» I 2017 vant vi «Enovas innovasjonspris» for å ha tatt det grønne skiftet ut til de tusen hjem på en enkel, lettfattelig og rimelig måte. Det ville vi aldri klart uten å ha det som må sies å være en god miks av Norges beste kunder.


Smart Energi
  • Partner siden 18.06.19
  • Kontaktperson: Hilde Bekkevard
  • Telefon: 987 02 361
https://www.smartenergi.com/

Bli en klimapartner du også!

Kom i gang
Return to top of page
X