Skip links

Østfold Energi sikrer kraftproduksjon og varmeforsyning

Som en følge av koronaviruset er organisasjonen i  Østfold Energi  satt i  forhøyet  beredskedskap for å sikre kraft- og varmedistribusjon.

Tekst og foto: Østfold Energi

Hele organisasjonen  er  nå  i forhøyet  beredskap,  for å sikre kraftproduksjonen  og varmedistribusjonen fra Østfold Energi.

Selskapet har ikke strømnett, men produserer vannkraft  og  leverer  fjernvarme direkte til kunder i Østfold.

-  Dette er en ekstraordinær situasjon og vi har ekstra oppfølging  av  driftsorganisasjonen.  Vi gjennomgår  beredskapsplanene,  er i  løpende  dialog med viktige leverandører og kartlegger  intern  bemanning. Dette gjør vi for å sikre at vi kan produsere kraft og  levere varme under stort  smittepress.  Vi er forberedt på at dette kan bli  langvarig, sier  kommunikasjonsansvarlig i Østfold Energi, Therese Olavsrud.

Kun nødvendige prosjekter
– Hvis vi også kan produsere fornybar kraft som kan være til nytte for mer av industrien og logistikkbedriftene på Øra er det en stor fordel, sier Iversen.

Ansatte ved  Østfold Energis største vannkraftverk  i Lærdal i Indre Sogn  skjermes ekstra. Det samme gjelder ansatte ved  varmesentralen i Rakkestad, som leverer fjernvarme til 200 større kunder i regionen.

– Det er strenge restriksjoner på hvem som kan jobbe på anleggene våre nå og vi bruker kun eksterne  der vi må  sikre samfunnskritiske  funksjoner, i prosjekter vi er nødt til å gjennomføre. Alt annet utsettes foreløpig, sier Olavsrud.

Hele organisasjonen er nå i forhøyet beredskap, for å sikre kraftproduksjon og varmedistribusjon fra Østfold Energi.

Therese Olavsrud, kommunikasjonsansvarlig i Østfold Energi

Les mer om Østfold Energi sine koronatiltak på: 

Østfold Energi

Return to top of page
X